Fără mască, din acest weekend! Se relaxează măsurile impuse de autorități.

Scris de
Adriana Draghici
13/05/21 - 06:05

Sunt vești bune pentru români. Măsurile se relaxează de pe 15 mai, adică din acest weekend. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va circula fără mască în aer liber, se elimină restricțiile de circulație noaptea, iar magazinele revin la programul normal.

Image

"Măsurile vor fi în detaliu enunțate și apoi vom avea o hotărâre care impune aceste relaxări. Prima etapă de relaxări va avea loc pe 15 mai. Apoi următoarele vor avea loc pe 1 iunie, 1 iulie și 1 august. Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior. Rămân anumite excepții: piețele, târgurile și mijloacele de transport. Aici va fi obligatorie. Și va mai fi obligatorie în interior.", a transmis președintele țării.

Tot din weekendul, care urmează, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. Nunțile, botezurile și mesele festive pot avea loc din 1 iunie. În exterior, pot participa maxim 70 de persoane, iar în interior maxim 50 de persoane, însă dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți. Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Sursa: România Tv/Antena3

Sursa foto 1: Aleph News/foto 2 - Republica.ro