RMN la spitalul Orșova! Pacienții unității sanitare vor beneficia de investigații RMN.

Scris de
Actual Mehedinti
23/11/22 - 02:11

Veste bună pentru pacienții care trec pragul Spitalului Municipal Orșova! Aceștia vor putea beneficia de investigații prin RMN. Totul: după ce spitalul Orșova a reușit, în urma unui parteneriat cu Spitalul Municipal Caransebeș, să obțină un aparat de rezonanță magnetică.

Image

În acest moment, demersurile sunt avansate, urmând ca RMN-ul să ajungă în scurt timp la unitatea medicală din Orșova. Odată ce va fi instalat aparatul, spitalul va aduce și personal calificat, care să lucreze cu RMN-ul. Dotarea unității sanitare din Orșova cu un RMN este extrem de importantă, în contextul în care, pentru a beneficia de o astfel de investigație pacienții din această zonă erau nevoiți să parcurgă zeci de kilometri.

Image

„O unitate cu rezonanță magnetică nucleară înseamnă foarte mult pentru municipiul Orșova, cât și pentru zona limitrofă. În proporție de 80% este deja finalizată achiziția acestui RMN – mai sunt câțiva pași procedurali, pe care trebuie să îi parcurgem. Există și un termen în care aparatul trebuie instalat – are nevoie de condiții speciale atât de spațiu, cât și de dotare a acestui spațiu. În principiu, acest RMN, care este transferat de către Spitalul Municipal Caransebeș, va aduce plus valoare serviciilor medicale din județul Mehedinți, pentru ceea ce înseamnă imagistică. Eu spun că acest aparat va duce la o adresabilitate foarte mare a pacienților. După ce finalizăm documentațiile necesare transferului acestui aparat, ne gândim la personalul medical aferent – pentru faza de început, până medicii noștri vor obține competențele necesare, vom face contracte de colaborare cu medicii imagiști de la Caransebeș și Timișoara și încercăm să aducem, de la Severin, asistenți medicali, specializați în domeniu.”, declară managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Image

Metoda de investigație prin RMN este o metodă modernă, complexă și de foarte mare precizie. În urma investigației, se obțin imagini multiplane și secțiuni submilimetrice, care permit o rată foarte mare de detecție a eventualelor leziuni din regiunea examinată. Principiul de funcționare al unui aparat RMN, se bazează pe conținutul corpului uman de 70% apă ce conține protoni de hidrogen cu o rotație asimetrică prin corpul uman.