Anchete

La nivel național, sindicatele reclamă lipsa unui echipament potrivit pentru polițiștii trimiși în stradă.

2021 a fost un an care a adus mai multe sancțiuni cadrelor IPJ Mehedinți, decât anul anterior, dar și mai multe cazuri de puneri la dispoziția inspectoratului a angajaților din subordine. Realitatea reiese din statisticile întocmite de Inspectoratul de Poliție Județean.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 lună 3 săptămâni

La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva pat

Caz incredibil într-o comună din Mehedinți! O femeie de 56 de ani este acuzată că și-ar fi vândut nepoatele minore, pentru doi galbeni. Tinerele ar fi fost vândute, în vederea încheierii de căsătorii cu cei care au oferit galbenii.

Primesc indemnizații pentru handicap și, totuși lucrează în străinătate: este situația descoperită în urma unor controale drastice demarate de conducerea D.G.A.S.P.C. Mehedinți, care a constatat abateri grave de la lege.

O situație din ce în ce mai practicată în instituțiile MAI are loc, în această perioadă, și în județul Mehedinți. În ultimele două luni, la Poliția de Frontieră Mehedinți, odată cu destituirea din funcție a fostului inspector, comanda instituției este asigurată, prin rotație, prin desemnare.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Oprișor, județul Mehedinți, la un bărbat, de 28 de ani, bănuit de pornografie infantilă prin sisteme informatice și act sexual cu un minor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au depistat, în zona de competenţă, optsprezece cetăţeni din Siria, Afganistan, Irak şi Somalia, care au traversat fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra  ilegal în Romania, din Serbia.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Caraș – Severin, au efectuat un număr de 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș, Arad și Mehedinți, într-o

Poziție fermă a D.G.A.S.P.C. Mehedinți, în raport cu situația bolnavilor închipuiți! Conducerea instituției a luat la bani mărunți dosarele persoanelor cu dizabilități, iar, în urma controalelor, deja, au fost descoperite câteva zeci de cazuri, în care acordarea sprijinului de la stat, nu se justifică.