Vocea publicului

Testele au ajuns sâmbătă, iar astăzi, au fost distribuite în școli. Fiecare elev primește, în primă fază, două teste.

A fost panică într-un cartier din Drobeta Turnu-Severin. Un șarpe a fost găsit într-o mașină. Proprietarul mașinii a găsit reptila la motorul autoturismului, moment în care a alertat autoritățile.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni 4 săptămâni

Administrația locală din Drobeta Turnu-Severin anunță că va furniza agent termic, în casele oamenilor, după data de 1 noiembrie și că, și anul acesta, va acorda subvenții populației.

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Luna aceasta, sute de severineni s-au trezit cu facturi enorme, la gaze naturale – mai exact 1.190 lei, cu TVA, pentru un MW/H. A fost o situația care a i-a nemulțumit pe consumatori, mulți dintre aceștia alegând să își schimbe furnizorul.

Se pregătesc noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la intrarea în spații comerciale. Altfel spus, persoanele vaccinate vor avea acces în incinta acestor spații, iar celor nevaccinate li s-ar putea interzice accesul. 

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți s-a reunit, duminică, 03.10.2021, în ședință extraodinară, pentru a aproba noi măsuri în vederea limitării răspândirii virusului SARS CoV -2 în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 7,34/1000 de locuitori.

În acest weekend, a avut loc ziua Curățeniei. În Drobeta Turnu-Severin, acțiunea a fost organizată în Parcul Dragalina și Pădurea Crihala.

Stațiunea balneară Bala, din județul Mehedinți, se pregătește intens pentru a primi o nouă serie de turiști. Pe lângă pensionarii care, mereu, trec pragul stațiunii, există și pachete turistice standard, ce includ cazare, proceduri de tratament, acces la piscină cu apă termală și acces la sala de fitness.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți organizează concurs pentru ocuparea a 11 posturi vacante de ajutor șef de post, specialitatea ordine publică, prin încadrarea directă, din sursă externă.