Social

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 săptămâni

Timp de două zile, județul Mehedinți se află sub incidența avertizării meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizează val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Ema și Denisa sunt cele două tinere din Mehedinți, care și-au pierdut viața, după ce s-au înecat în Dunăre, seara trecută. Fetele tocmai absolviseră clasa a XII-a. 

Sunt vești bune pentru beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Mehedinți. Conducerea instituției, având sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, a depus o nouă cerere de finanțare pe fonduri europene. Este vorba despre demersul ce prevede rebilitarea și modernizarea Complexului de Servicii Strehaia.

O realitate tristă și descurajantă se petrece în Ucraina, după invazia Rusiei. Firmele străine își închid, rând pe rând, uzinele din această țară. Însă, aceste companii își continuă activitatea, pentru a onora comenzile – cu alți angajați, în alte țări, inclusiv în România.

Lucrurile intră pe făgașul normal la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. După ani de zile în care centrele din subordine au fost lăsate de izbeliște, conducerea actuală a instituției a decis să schimbe această realitate cruntă. Astfel, au început demersurile pentru ca instituția să acceseze fonduri europene pentru aceste clădiri.

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți are un nou inspector-șef: și de data aceasta, numit tot prin desemnare. Este vorba despre comisarul-șef Costin Tuică, cel care, în ultimele luni, a ocupat fostul de adjunct al Poliției mehedințene.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 5 luni

Print-un geam al unui centru de minori, privesc doi ochi de copil.  Bianca se uită, cu încredere, spre viitor. Tânăra nu este, însă, singură. Aceasta este un copil cu alt copil, pe care îl ține de mână și visează să îl ghideze în viață.

Bucurie pentru copiii din centrul de Plasament „Sfântul Nicodim”, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți! Micuții au primit, mai devreme, vizita lui Moș Crăciun, însă într-un mod aparte. Cei care au adus bucurie pe chipurile celor mici sunt reprezentanții echipei de fotbal a juniorilor „Viitorul Orșova”.

În plină pandemie, Centrul de Transfuzii din Mehedinți ar putea rămâne fără sediu. Unitatea a primit, deja, o notificare de eliberare a spațiului în care funcționează, din partea spitalului județean. Clădirea aparține spitalului și este prinsă într-un proiect de reorganizare.

Deși prin natura meseriei pompierii ajută persoanele aflate la nevoie, astăzi, salvatorii de vieți au ales să le fie alături și oamenilor aflați în suferință. Călăuziți de harul Sărbătorilor de Iarnă, pompierii mehedințeni au desfășurat o acțiune de donare de sânge.