Focus

Un șofer severinean a fost descoperit sub influența alcoolului la volanul unui camion, în Mehadia. Acesta avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 săptămână

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice au desfăşurat o acțiune privind respectarea prevederilor legale referitoare la Drepturile de Proprietate Industrială şi Intelectuală.

Sunt vești bune pentru iubitorii de drumeții. Weekend-ul va aduce o vreme călduroasă, cu temperaturi de până la 32-34 de grade, dar și averse însoțite de descărcări electrice în jumătatea nordică a țării.

Sunt statistici îngrijorătoare privind numărul de accidente produse în țara noastră. România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021, conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Rata mortalităţii în România din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană.

Paradoxul sistemelor de încălzire asigurate populației se găsește în Mehedinți, acolo unde Orșova, cel de-al doilea municipiu al județului, nu este racordată la rețeaua de gaze naturale și este ocolit de magistrala de alimentare (nefiind nici racordat la un alt sistem centralizat de asigurare a căldurii în locuințe), dar există comune, precum Șimian, unde se

Promisiuni tot mai fierbinți și realități din ce în ce mai dure: așa s-ar descrie, în linii generale, situația prețurilor produselor petroliere din țara noastră, în ultima vreme. 

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 săptămâni 2 zile

Să vezi și să nu crezi! Un bărbat originar din județul Botoșani a  reușit performanța de a fi prins băut, la volan, de polițiștii din Mehedinți, de două ori în aceeași zi. Șoferul declară că, prima dată, nu și-a dat seama că nu îi ieșise alcoolul din sânge, după o petrecere, iar a doua oara, a sărit în ajutorul unui prieten, pe care trebuia să îl ducă cu mașina.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 3 săptămâni

În această perioadă, au fost scoase la concurs mai multe posturi la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți.

Se apropie sărbătorile pascale, iar românii de peste granițe aleg să revină în țară, pentru a petrece alături de familie. În vama Nădlac 2, spre exemplu, oamenii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir pentru a intra în ţară.

Bătaie între doi minori, într-un cartier municipiului Drobeta Turnu Severin! Incidentul s-a petrecut, în Scehala, sub privirile îngrozite ale celorlalți minori aflați în zonă. Cei doi tineri de 14, respectiv 15 ani s-au luat la bătaie, după ce, inițial au existat șicane între ei.