Din judet

Scris de
Actual Mehedinti
acum 1 lună 4 săptămâni

Primarul comunei Dârvari, Ionuț Gîrgă și primarul comunei Vânători, Dănuț Narcis Percea, au semnat, astăzi,  la Consiliul Județean Mehedinți, contractele de finanțare pentru obiective de investiții ce vizează asfaltarea ulițelor din cele două comune:

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a ajuns, astăzi, în județul Mehedinți, pentru a vedea stadiul investițiilor implementate, a căror finanțare a fost obținută prin acest minister. Prima vizită a fost în comuna Șimian, o localitate care s-a dezvoltat, în ultimii ani, în ritm alert, datorită fondurilor europene și a banilor guvernamentali.

În comuna Malovăț, a fost recepționată una dintre cele mai importante investiții de care oamenii din satele Malovăț și Colibași aveau nevoie. Este vorba despre înființarea sistemului de canalizare, cu stație de epurare, 21 km rețea și 7 stații de pompare.

Sunt acuzaţii grave la Clubul Şcolar Sportiv Kaiac-Canoe din Orşova. Mai mulţi părinţi reclamă faptul că sportivii din bază au luat scabie. Direcţia de Sănătate Publică a deschis, între timp, o anchetă, iar în primă fază, a dispus igienizarea bazei sportive.

Caz revoltător în comuna Poroina Mare! O copilă de doar 14 ani ar fi fost violată, luni la rând, de tatăl său vitreg. Fata a rămas însărcinată, iar acum, în loc ca, împotriva individului, să fie luate măsuri, fata a ajuns într-un centru al statului.

Comunitățile din România se dezvoltă armonios grație banilor oferiți de Uniunea Europeană. De la utilități strict necesare unui trai decent, până la investiții de anvergură în ceea ce privește tehnologia viitorului – toate pot fi implementate de autoritățile locale, cu fonduri europene.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni 2 săptămâni

Încă un drum județean a intrat în reabilitare. Este vorba despre tronsonul cuprins între Oprișor și Plenița. 

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni 2 săptămâni

Astăzi, a fost semnat Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiție ”Reabilitarea și modernizarea sediului Poliției orașului Vânju Mare din strada Nicolae Bălcescu, nr.15”, beneficiarul fiind Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, ce are ca lider de parteneriat Ministerul Afacerilor Interne.

Au fost semnate contractele de finanțare pentru achiziția de microbuze electrice pentru transportul școlar. Președintele Consiliului Județean Mehedinți a participat la ceremonia oficială de semnare a acestor contracte, eveniment organizat la sediul Guvernului. 

Ziua de azi a fost despre copii, mici sau mari, despre începutul unui an școlar, iar când prima zi de grădiniță este într-o clădire nouă, speranțele și bucura cresc. Acest lucru s-a întâmplat la Vânju Mare, acolo unde preșcolarii au fost primiți într-un imobil nou construit.