Justitie

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T.

Constantin Moraru, criminalul soților Gomoiu, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce s-a dovedit că, în data de 18 martie a.c., a ucis o femeie de 76 de ani, din comuna Burila Mare. Femeia era vecina criminalului, iar Moraru a ucis-o strângând-o de gât.

Atenție, șoferi! Conducătorii auto pot fi drastic amendaţi dacă sunt prinşi, de poliţişti, în timp ce îşi transportă animalul de companie, pe locurile din faţă ale autoturismului. Această contravenţie este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni. Astfel,  dacă sunt depistați că îşi ţin „cel mai bun prieten” pe locul din faţă, șoferii riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

Au păcălit statul, cu acte false, dându-se drept artiști, pentru a obține indemnizații de Covid, însă planul nu a durat mult, căci a fost dat peste cap de oamenii legii.

Politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în localitatea Ilovita, la o persoana bănuita de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Au apărut rezultatele perchezițiilor organizate, ieri, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Mehedinți–Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara au descoperit și confiscat 4.679 de pachete cu țigarete de contrabandă, suma de 8.350 lei și 200 euro, 3 telefoane  și materiale pirotehnice.

Fostul inspector-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, cms-șef Mirel Dumitru, a fost trimis în judecată, fiind cercetat pentru abuz în serviciu. Pe numele său, a fost înregistrat, la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, dosarul penal cu nr. 2105/225/2021.

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți trece, din nou, printr-o perioadă de criză. Mirel Dumitru, cel care, de peste un an, conduce Poliția, ar urma să fi suspendat din funcție, după ce, pe numele său, ar fi fost deschis un dosar penal.

ANI a publicat, astăzi, lista unor funcționari publici, care intră în cercetare, pentru săvârșirea diverselor abateri în serviciu. Printre aceștia se află și un angajat al Spitalului Orșova. Este vorba despre ISPIR MIRCEA-VALERIU, șef serviciu administrativ în cadrul Spitalului Municipal Orșova, Județul Mehedinți.