Editorial

Situația județului Mehedinți, după datele provizorii ale recensământului organizat anul trecut, nu este tocmai cea mai fericită din punct de vedere al populației. Județul Mehedinți este împărțit în 66 de unități administrativ-teritoriale: 61 comune, 3 orașe și 2 municipii.

EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (R.A.A.N.) anunță că vinde, la licitație publică, Termocentrala Romag Halânga. Prețul de pornire este de 47 milioane euro.

Trei dintre sediile, în care funcționează servicii ale IPJ Mehedinți, vor intra în reabilitare, după ce instituția a atras suma de peste 14 milioane de lei (cu TVA), în cadrul unor proiecte pe fonduri europene (PNRR – Componenta 5 - Valul Renovării).

Jocurile de culise par să dicteze, în ultimul an, modul de funcționare și organizare al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, acolo unde competența și abilitățile de lider au fost înlocuite cu obiceiurile văzute prin alte județe ale țării, unde împuternicirea și desemnarea pe funcțiile de conducere sunt ridicate la loc de cinste și onoare.

O veste tristă, care a căzut ca un trăsnet pe umerii celor care l-au cunoscut pe Sorin Vidan, a venit pe data de 1 aprilie, când managerul Palatului Culturii s-a stins, fulgerător, din viață. Dincolo de suspinele și regretele apropiaților, rămâne modul defectuos, în care s-a realizat cercetarea la fața locului, de către echipajul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului Județean Mehedinți.

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți pare să nu își găsească un lider care să conducă, cu mână de fier, instituția. Vremurile, în care performanța era criteriul de alegere a conducătorilor acestui inspectorat, sunt demult apuse.

Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți bifează un pas înainte și câte doi înapoi.

Exclusiv

Ștefan Bibu, cel care, în ultimele luni, a asigurat conducerea I.P.J. Mehedinți (prin desemnare) a fost înlăturat de la comanda instituției. În locul său, a fost numit chestorul de poliție Vasile Oprișan.

Încep concursurile pentru funcțiile de conducere din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți.

Vremuri noi, probleme vechi! Deși o mare parte din elevii din Mehedinți a revenit în școli, sunt, încă, unități de învățământ, care funcționează în condiții dezolante. Pereți jupuiți, frig în clase și toalete în curte: este problema tipică a multor școli din țară.