Editorial

Pe principiul „la plăcinte, înainte, la război, înapoi” pare să funcționeze, de minune, și prefectul județului Mehedinți, cel pe care îl întâlnim pretutindeni, pe raza județului, la evenimente festive, câmpenești și zile ale comunelor, dar care, însă, ne oferă și un exemplu al lipsei de reacție și de implicare în ceea e privește problemele reale ale comunităț

Pe 4 iulie, DIICOT și Poliția Română au efectuat mai multe percheziții la azilele de bătrâni și persoane cu dizabilități din București și Ilfov, în urma cărora anchetatorii au descoperit că peste 100 de persoane vulnerabile erau umilite și agresate în centrele de ocrotire chiar de către cei care trebuiau să aibă grijă de acestea.

Cu mândrie, reprezentanții Instituției Prefectului Mehedinți au răspândit, astăzi, în mediul on-line, o postare în care ne anunță că prefectului județului a ținut audiențe, la sediul instituției.

Instituțiile publice sunt, în teorie, organismele care trebuie să vină în sprijinul cetățeanului și să lucreze cu și pentru acesta. În realitate, nu de puține ori, aceste organisme sunt mai ceva ca apa sfințită: nici nu te omoare, nici nu te ajută.

Paradoxul administrației locale se regăsește, fără doar și poate, la Orșova, acolo unde, astăzi, Adrian Cican se întoarce pentru a opta oară la conducerea Spitalului Municipal Orșova, drept recâștigat în instanță, după ce a fost demis prin decizie a edilului Marius Stoica, ca urmare a unei decizii luate de un consiliu de administrație al spitalului, controlat

Sute de șomeri din Mehedinți au venit să își caute un loc de muncă, la bursa generală. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă spun că deficit este în industria HORECA și în meseriile calificate. Peste 600 de posturi au fost puse la dispoziția șomerilor din județ la acest eveniment.

Situația județului Mehedinți, după datele provizorii ale recensământului organizat anul trecut, nu este tocmai cea mai fericită din punct de vedere al populației. Județul Mehedinți este împărțit în 66 de unități administrativ-teritoriale: 61 comune, 3 orașe și 2 municipii.

EURO INSOL, lichidator judiciar al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (R.A.A.N.) anunță că vinde, la licitație publică, Termocentrala Romag Halânga. Prețul de pornire este de 47 milioane euro.

Trei dintre sediile, în care funcționează servicii ale IPJ Mehedinți, vor intra în reabilitare, după ce instituția a atras suma de peste 14 milioane de lei (cu TVA), în cadrul unor proiecte pe fonduri europene (PNRR – Componenta 5 - Valul Renovării).

Jocurile de culise par să dicteze, în ultimul an, modul de funcționare și organizare al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, acolo unde competența și abilitățile de lider au fost înlocuite cu obiceiurile văzute prin alte județe ale țării, unde împuternicirea și desemnarea pe funcțiile de conducere sunt ridicate la loc de cinste și onoare.