Câinele din dotarea I.S.U. Mehedinți, specializat în misiuni de căutare – salvare, a fost sărbătorit, astăzi, de pompieri.

Scris de
Actual Mehedinti
26/08/21 - 03:08

Pentru a marca ziua internațională a câinelui, I.S.U. Mehedinți a organizat un exercițiu tactic cu personajul canin din dotare. Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență " Drobeta" al județului Mehedinți face parte și Poma, alintată de pompieri Tina, un câine ciobănesc german, care, de curând, a împlinit vârsta de 9 ani. Tina a fost adusă la sediul Detașamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin la vârsta de 8 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu, și este specializată în misiunile de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături. Patrupedul face echipă cu instructorul canin, plt. adj. Ciocoteală Constantin, alături de care a deprins tehnicile specifice misiunilor de căutare-salvare.

Image

Până acum nu a fost nevoie ca Tina să participe la misiunile pompierilor mehedințeni, însă le-a fost alături salvatorilor, pe timpul exercițiilor desfășurate, fiind pregătită să-și dovedească eficiența în situații reale. În tot acest timp, aceasta a dat dovadă de atașament față de coechipierul ei, manifestând calm și seriozitate în efectuarea antrenamentelor de pregătire destinate căutării și salvării persoanelor surprinse sub dărâmături.

Image

sursa: I.S.U. Mehedinți