Angajat al ANAF Orșova, în vizorul ANI, pentru conflict de interese administrativ!

Scris de
Actual Mehedinti
22/11/22 - 02:11

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul unui angajat al Finanțelor Publice Orșova, starea de conflict de interese administrativ. Este vorba despre Ileana Frumușeanu, consilier în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova – Serviciul Fiscal Orășenesc Orșova, care, conform ANI, în perioada 2020 – 2021, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat/ avizat o serie de documente cu privire la o întreprindere individuală, pe care a reprezentat-o în relația cu organele de control ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

„Menționăm faptul că la data de 19 Mai 2022, Agenția Națională de Integritate a constatat și starea de incompatibilitate în cazul lui FRUMUȘEANU ILEANA, întrucât, la data de 11 septembrie 2019, a reprezentat o întreprindere individuală, în calitate de împuternicit, în relația cu organele de control ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, respectiv a semnat o serie de documente emise în urma controlului efectuat de către D.G.A.F. Târgu Jiu contribuabilului, încălcând astfel  prevederile art. 94, alin. (4) din Legea nr. 161/2003.”, transmite Agenția Națională de Integritate.

Image

Ileana Frumușeanu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 Conform legislației în vigoare:

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective”.

 „Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.