Criminalul soților Gomoiu, din nou, după gratii, după ce a mai ucis o mehedințeancă! Bărbatul își pregătise geamantanul, pentru zilele de detenție.

Scris de
Actual Mehedinti
11/05/21 - 03:05

Constantin Moraru, criminalul soților Gomoiu, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce s-a dovedit că, în data de 18 martie a.c., a ucis o femeie de 76 de ani, din comuna Burila Mare. Femeia era vecina criminalului, iar Moraru a ucis-o strângând-o de gât.

Image

Ancheta a durat aproape 2 luni, timp în care au fost audiate  mai multe persoane și strânse probe. Anchetatorii au stabilit făptașul, după ce au luat probe ADN de pe gâtul părții vătămate  și din celulele epiteliale de sub unghiile victimei. În plus, rezultatele testului poligraf au confirmat că Moraru este cel care i-a luat viața vecinei sale. Conform unor surse din anchetă, bărbatul își pregătise, deja, geamantanul, pentru momentul în care va fi ridicat de oamenii legii. 

Image

Amintim: bărbatul a fost închis timp de 18 ani, iar în urmă cu 17 ani a fost eliberat din detenție, deși, inițial, judecătorul dosarului l-a condamnat la moarte. Conform portalului http://saptamana.net/, „prima victimă a bărbatului a fost o pensionară în vârstă de 75 de ani, fostă farmacistă, ce locuia singură într-un bloc din Drobeta Turnu Severin. Pe data de 18 noiembrie 1983, bătrâna a fost găsită jefuită şi fără viaţă în garsonieră, cu multe lovituri pe corp şi un şanţ de ştrangulare la nivelul gâtului, de la o sfoară. Cea de-a doua victimă a acestuia a fost tot un pensionar din Severin în vârstă de 60 de ani, care locuia, la fel, singur într-o casă. Pe data de 4 octombrie 1984, omul a fost găsit mort, strâns de gât, cu două coaste rupte, urme de lovituri şi multe bunuri furate din casă. Anchetatorii arată ulterior cum criminalul a ajuns să-l omoare pe pensionar, prin compresiune cu mâna stângă ce o avea într-un aparat gipsat şi cu genunchii. Mult mai târziu, pe data de 28 august 1986, bărbatul îi ucide şi pe soţii Gomoiu din Severin, el medic pensionar de 88 de ani paralizat la pat şi ea în vârstă de 75 de ani. Potrivit anchetatorilor, criminalul îi cunoştea foarte bine pe bătrâni, îi vizita periodic, iar în ziua cu pricina le adusese de la el de la ţară fructe şi brânză de oaie. Scopul omorului a fost tot jaful, deoarece acesta aflase că aceştia au bani mulţi în casă. Pe bătrână a doborât-o lovind-o pe la spate cu o ţeavă din aluminiu de la un aspirator, după care a ştrangulat-o cu o sfoară. Imediat a intrat într-o cameră unde stătea bătrânul bolnav şi după ce l-a lovit peste faţă cu aceeaşi ţeavă de aluminiu l-a ştrangulat cu un cordon. Tot ce a furat din casă a încărcat în 3 saci şi i-a dus la locuinţa sa din Burila Mare. Greşeala criminalului, dacă se poate spune aşa, a fost că a doua zi a venit iarăşi la casa soţilor ucişi şi le-a mai furat o butelie, tăind furtunul de cauciuc cu un cuţit. Butelia a lăsat-o spre păstrare la un cunoscut din oraş, spunând că a adus-o la încărcat. A doua zi vestea uciderii soţilor Gomoiu a înspăimântat un oraş întreg şi zvonul că s-a furat şi butelia l-a făcut pe cel căruia i-o lăsase „în custodie” să anunţe miliţia.”.

Image