Danezul drogat, care a rupt bariera din vamă, arestat pentru 30 de zile!

Scris de
Actual Mehedinti
28/01/23 - 03:01

După gratii pentru 30 de zile, după ce a intrat drogat în țară, având asupra sa substanțe cu efectect psihotrop. Este vorba despre cetățeanul danez, care a fugit de polițiștii mehedințeni. Bărbatul este cercetat de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, pentru introducerea în țară de droguri de risc și mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Image

"Din cercetări a reieșit că, la data de 26 ianuarie 2023, în timpul controlului efectuat la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier II, Colonia Porțile de Fier II, în momentul trecerii frontierei de stat în România, persoana bănuită ar fi accelerat și trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control, pe care a distrus-o, după ce, asupra sa, au fost descoperite substanțe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă. Acesta a fost urmărit de polițiștii de frontieră și blocat, în cele din urmă, în trafic, în localitatea Șimian, de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. În urma testării bărbatului de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier, acesta a fost depistat pozitiv la cocaină.", transmite IPJ Mehedinți.

În urma controlului autoturismului condus de bănuit, au fost descoperite 165 de comprimate care conțin ca substanță activă Alprazolam și 697 de comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă.

La data de 27 ianuarie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea, 24 de ore, a cetățeanului danez. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus măsura arestării preventive a bărbatului, pentru 30 de zile.