Fostul șef al IPJ Mehedinți, Mirel Dumitru, s-a întors la conducerea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Scris de
Actual Mehedinti
25/01/23 - 05:01

Începând de astăzi, comisarul-șef Mirel Dumitru a revenit la conducerea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți. Funcția a fost ocupată, în ultimele luni, prin împuternicire, de comisarul șef de poliţie Maricuță Mihăiță.

Image

Cms-șef Dumitru a fost achitat, în urmă cu câteva zile, de instanță, într-un dosar în care era  cercetat pentru abuz în serviciu. Este vorba despre un dosar făcut „pe genunchi”, deschis pe repede înainte, pe vremea în care Dumitru se afla la comanda IPJ Mehedinți (cel mai probabil, fostul comandant devenise incomod mediului politic). Polițistul a ajuns în fața instanței, fiind acuzat că nu a sesizat Parchetul, din postura de șef al inspectoratului, după ce un ofițer aflat la dispoziția IPJ Mehedinți a sustras o sumă de bani de la un alt angajat al instituției. Practic, fostul comandant nu a anunțat autoritățile competente despre producerea acestei fapte, în încercarea de a-și proteja angajatul. Imediat după acest incident, a fost „suspendat temporar” din funcție, dat jos de la comanda instituției și pus la dispoziția IPJ.

Image

Mirel Dumitru își preia, astfel, atribuțiile de șef al SICE, funcție pe care o ocupase, anterior propulsării la comanda IPJ, prin concurs. Polițistul a condus IPJ Mehedinți în perioada octombrie 2020 – martie 2021, prin împuternicire.

Image