Percheziții la traficanții de droguri! Suspecții vindeau ceai de nalbă mare și măghiran, amestecat cu substanțe psihoactive.

Scris de
Adriana Draghici
11/06/21 - 12:06

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 22 de mandate de aducere, în municipiul Drobeta Turnu Severin, localitatea Răscoleşti, judeţul Mehedinţi şi municipul Motru, județul Gorj.

Image

"În urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinți au efectuat, în cursul zilei de ieri, 10 iunie, opt percheziţii domiciliare. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi preparat fragmente vegetale (ceai de nalbă mare și măghiran) cu substanțe psihoactive, le-ar fi dozat și vândut către diverse persoane.", transmite Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți.

Image

"În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înțepător, aproximativ 150 de grame de substanță pulverulentă albă, respectiv alb gălbui, 2 grindere, 8 telefoane mobile, 2 unități PC, 1 laptop, 3 memory-stick-uri, 3 carduri bancare, 33.400 de lei și 220 de euro.", conform I.P.J. Mehedinți.

Image

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de 2 persoane, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 11 iunie, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Image

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activitate, au participat şi jandarmii din Mehedinţi.