Centrul de Transfuzii Sanguine rămâne fără sediu. Decizia îi nemulțumește pe reprezentanții unității.

Scris de
Actual Mehedinti
06/12/21 - 04:12

În plină pandemie, Centrul de Transfuzii din Mehedinți ar putea rămâne fără sediu. Unitatea a primit, deja, o notificare de eliberare a spațiului în care funcționează, din partea spitalului județean. Clădirea aparține spitalului și este prinsă într-un proiect de reorganizare.

Image

Începând din luna ianuarie a anului viitor, recoltarea de sânge ar putea să devină un proces indisponibil, după ce Centrul de Transfuzii a fost notificat să elibereze spațiul. Decizia îi nemulțumește pe reprezentanții unității, care spun că nu vor reuși să identifice un alt spațiu, în timp atât de scurt și că le va fi dificil să obțină, din  nou, autorizația de funcționare, în altă clădire.

Image

"Noi sperăm să nu se întâmple acest lucru, dat fiind faptul că este foarte dificil să ne relocăm activitatea în plină iarnă și în plină pandemie. Nu înțelegem ce s-a întâmplat de nu mai este nevoie de noi în spațiul spitalului, unde am fost aduși acum 5 ani tocmai pentru a scurta timpul de așteptare al transfuziilor de sânge în urgențele medicale. Noi am cerut amânarea acestei decizii, până la sfârșitul verii sau să fim lăsați să ne desfășurăm, în continuare, activitatea în acest spațiu. Avem nevoie de anumite circuite, avem aparatură medicală ce necesită transport. Pentru a amenaja spațiul, în care suntem acum, am avut nevoie de aproape jumătate de an. Este nevoie de timp pentru renovare, recompartimentare, realizarea circuitelor pentru a primi avizele sanitare.", declară MARIANA ȘANDRU, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Mehedinți.

Image

În replică, reprezentanții spitalului se apără și spun că mutarea nu va afecta, nicidecum, activitatea nici a centrului, nici a spitalului și că vor încerca să le mai dea un răgaz. Consiliul Județean Mehedinți are în implementare un proiect de modernizare a clădirii Spitalului Județean (implicit a spațiului în care funcționează centrul) care, în perioada, următoare va intra în faza de execuție a lucrărilor.

Image

"Cu siguranță, nu vor fi dați afară până nu se va identifica un spațiu, însă trebuie să precizăm că și dumnealor trebuie să facă anumite demersuri, pentru că spitalul urmează un amplu demers de reabilitare și recompartimentare. De asemenea, unitatea noastră va achiziționa și un computer tomograf, astfel că fiecare spațiu ne va fi foarte util. Centrul de Transfuzii asigură necesarul de sânge atât pentru spitalul nostru, cât și pentru spitalele Orșova, Baia de Aramă și CFR, astfel că orice locație a centrului va fi la fel de utilă.", declară ELENA BOLOLOI, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență.

Image

Centrul de Transfuzii Mehedinți funcționează, de cinci ani, în actualul spațiu.

Image