Fosta maternitate va deveni secție a Spitalului Județean și urmează să fie reabilitată.

Scris de
Actual Mehedinti
20/07/23 - 12:07

Impozanta clădire a fostei maternități din Drobeta Turnu Severin, situată în imediata apropiere a Dunării, urmează a fi reabilitată. Consiliul Județean Mehedinți întreprinde demersuri pentru ca această clădire să fie reabilitată, modernizată și redată circuitului public. Autoritățile județene își iau angajamentul că vor atrage bani europeni pentru modernizarea imobilului, după care, clădirea va deveni secție a spitalului județean.

Image

„În cadrul ședinței de consiliu, am aprobat un acord de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin în vederea accesării Programului “Sănătate” pentru atragerea de fonduri europene cu care să continuăm procesul de modernizare și dotare a secțiilor Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. De această dată, ne propunem să reabilităm clădirea fostei maternități din Drobeta Turnu Severin și să-i dăm o altă destinație: să mutăm aici Secția Recuperare, Medicină Fizică, Balneologie.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

Fosta maternitate din oraș a funcționat până în toamna anului 2014, fiind închisă după ce a expirat autorizația de funcționare, acordată de Ministerul Sănătății. Imobilul a fost construit în 1937, după care a devenit un căutat hotel din lanțul “Ritz” Viena. Imediat după război, clădirea a trecut în patrimoniul sectorului sanitar al județului Mehedinți.

Image