Pompierii voluntari din Bâcleș își arată îndemânarea la Concursul Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență, desfășurat în Slatina.

Scris de
Actual Mehedinti
06/07/23 - 10:07

Zi de zi participă, alături de pompierii profesioniști, la misiuni de salvarea a vieților omenești, la gestionarea situațiilor de urgență și la salvarea bunurilor cetățenilor, iar acum, își vor arăta, din nou, îndemânarea în cadrul unei competiții. Este vorba despre Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care, zilele acestea, participă la Concursul Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență - faza  interjudețeană, care se desfășoară în Slatina. Pompierii civili din județul nostru sunt susținuți de reprezentanții administrației locale, care sunt prezenți în Slatina, alături de salvatorii de vieți.

Image

Pompierii voluntari din șapte județe se întrec pentru calificarea la faza națională: Mehedinți, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Olt, Hunedoara și Vâlcea. Județul Mehedinți este reprezentat de echipajul comunei Bâcleș - serviciul voluntar și de echipajul MinPrest Mehedinți - serviciul privat.

Concursul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt, cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi Primăriei Municipiului Slatina. Arbitrajul va fi asigurat de cadre ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Arad, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Mureș și Cluj.

Pompierii civili își vor demonstra abilităţile prin parcurgerea a trei probe practice – pista de îndemânare și viteza, cu obstacole, pe 100 metri, ştafeta 4×100 metri și dispozitivul de intervenţie.

Image

La finalul competiţiei, vor fi premiate cele mai performante loturi, iar echipajul, care se va clasa pe locul întâi, va participa la faza națională, ce se va desfășura în județul Mureș, în perioada 5-7 august, competiţie în care se întrec cei mai buni pompieri civili din țară.

Festivitatea de deschidere a competiţiei a avut loc la Complexul Sportiv „1 Mai” din Slatina, în prezenţa comenzii Inspectorului pentru Situații de Urgență Olt şi a reprezentanţilor Instituției Prefectului, Consiliului Judeţean şi Primăriei Slatina, astăzi, începând cu ora 08.30.

Image

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bâcleș este unul dintre cele mai performate de la nivelul județului nostru, an de an, participând la astfel de competiții, calificându-se, în repetate rânduri, la fazele naționale ale acestor concursuri.

Conform legislației în vigoare, serviciile voluntare pentru situații de urgență sunt organizate cu personal angajat și/sau voluntar, în scopul apărării vieții, avutului public și/sau privat în situații de urgență, fiind subordonate autorităților administrației publice centrale și locale. În comuna Bâcleș, pe lângă pregătirea temeinică a pompierilor voluntari, aceștia sunt sprijiniți de administrația locală, prin achiziția de echipamente performante.

Image