Ravagii, după viituri! Cel mai afectat tronson județean: Stignița - Podu Grosului! Autoritățile cer bani de la Guvern.

Scris de
Actual Mehedinti
29/06/23 - 05:06

Inundațiile din ultima perioadă au creat probleme și pe domeniul public, nu doar în gospodăriile cetățenilor. Drumuri comunale, poduri podețe, dar și drumuri județene au fost afectate. Autoritățile au depus cereri pentru evaluarea pagubelor, urmând ca, acum, să aștepte un sprijin din partea Guvernului pemtru refacerea infrastructurii distruse.

Image

„Mai multe tronsoane județene au fost afectat în urma inundațiilor care s-au produs în județ. De două săptămâni, comisiile întocmite la nivelul județului merg pe teren, în comunele care au fost afectate și fac o evaluare a pagubelor – atât a pagubelor de la nivelul drumurilor județene, cât și la nivelul drumurilor comunale, sătești. O altă comisie face evaluarea în ceea ce privește domeniul agricol. La momentul în care se va termina constatarea din teren, se va face o centralizare și se va întocmi un proiect de hotărâre de Guvern, pe care o vom înainta Executivului. Mai mult ca sigur, ca urmare a acestor calamități, se vor aloca fonduri pentru reabilitări și refaceri, acolo unde este nevoie. Cel mai afectat tronson județean este cel de la Stignița, până la Podu Grosului, pe teritoriul celor două comune: Poroina Mare și Bâcleș.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Image

La rândul lor, primăriile afectate de inundații au solicitat prezența comisiilor pe raza unităților teritorial – administrative, pentru a întocmi raportul de evaluare al pagubelor.