Spitalul Județean va avea heliport. Investiție notabilă în sistemul sanitar din Mehedinți!

Scris de
Actual Mehedinti
16/11/22 - 09:11

Sunt vești bune în sistemul medical din Mehedinți. Astăzi, a fost semnatul contractul ce prevede începerea lucrărilor de execuție a heliportului, obiectiv ce va fi amplasat în apropiere de spitalul județean. 

Image

"Platforma heliportuară va fi de formă rectangulară, cu dimensiuni de 20m x 20 m și o suprafață de 400 mp, având o structură rutieră de tip rigid, cu îmbrăcăminte rutieră alcătuită din dale de beton ciment. Platforma de aterizare va fi racordată la infrastructura rutieră de incintă a spitalului, printr-un drum de acces cu o lungime totală de 67.78 m, lățimea de 4 m și suprafață de 263.75 mp, alcătuit din structură rutieră rigidă. Drumul de acces va fi prevăzut cu trotuar pietonal. Pe platformă vor fi amplasate 2 containere metalice (unul pentru spațiile administrative/birouri, unul pentru pichetul PSI ce vor deservi heliportul).", transmite președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, după semnarea contractului. 

Heliportul este parte integrantă a proiectului de reabilitare/modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe, implementat de Consiliul Județean Mehedinți și are scopul de a facilita transportul pacienților aflați în stare gravă către centre universitare.

Image

Sursa foto:  Pmdstatic.net; Shutterstock.com; Facebook