Vijeliile au lăsat dezastru în urmă. Acoperișul unei pensiuni s-a prăbușit pentru camera de cazare.

Scris de
Actual Mehedinti
22/07/23 - 02:07

Furtuna și vijeliile au trecut, însă oamenii au rămas cu pagubele. Acoperișul unei pensiuni din Drobeta Turnu Severin a fost smuls în timpul codului roșu de vreme rea, de noaptea trecută, căzând într-o cameră unde erau cazați oaspeții.

Image

„Vă prezentăm una dintre camerele afectate în urma furtunii de noaptea trecută. Este distrusă aproape în totalitate. Nu se mai poate alege nimic din această încăpere. S-a desprins tot acoperișul, vata este udă, patul și mobila sunt distruse și nu se mai poate face nimic decât recondiționare totală – nu se mai poate caza, aici, cineva în viitorul apropiat. Furtuna a fost puternică. Pagubele cred că se ridică la 30.000 euro. În jurul 00.30, am primit mesaj RO-Alert, însă nu ne putem pune cu natura. Am simțit cum se clătina podul și acela a fost momentul în care s-a desprins acoperișul și a început să plouă pe casa scării. Ploua și în câteva camere, plus în camera în care a căzut acoperișul. Casa scării este afectată, iar în alte camere, sunt pagube minore. Am asigurare pe imobil și sper ca asigurarea să ne ajute cu remedierea problemelor, pentru că, altfel, vom avea probleme în desfășurarea activității. În acest moment, o să oprim activitatea, pentru că nu vreau să pun în primejdie viața eventualilor oaspeți pe care i-am putea primi. Prefer să ținem închis până la remedierea problemei.”, povestește Bogdan Ploscaru, reprezentant al pensiunii afectate.

Image

Pe parcursul nopții, apa a pătruns în majoritatea încăperilor de la etajele superioare, ajungând în instalațiile electrice. Pensiunea a fost decuplată de la curentul electric. Activitatea unității va fi suspendată pe parcursul reabilitării.

Image

„A venit o viitură puternic, a luat acoperișul și atunci, a început dezastrul: ploaia a ajuns pe casa scării, în camera afectată, pe holuri, absolut peste tot. Ne-am speriat foarte tare. Se putea întâmpla o tragedie. Peste tot, era numai apă și se putea produce și scurtcircuit pentru că apa a pătruns la tablourile electrice. Am rămas fără curent.”, povestește o reprezentantă a unității.

Image

Drobeta Turnu Severin s-a aflat, timp de o oră, sub avertizare cod roșu de vreme rea, timp în care au fost create pagube materiale însemnate.

Image

„Ca urmare a avertizărilor de tip cod roșu, noaptea trecută, în dispeceratul ISU Mehedinți, au fost înregistrate 68 de apeluri, prin care se solicita intervenția echipajelor operative. Astfel, au fost înregistrate efecte negative în 18 localități. A fost afectate 3 structuri de acoperiș, dislocate sau căzute pe autoturisme, 6 autoturisme au fost avariate și 28 de copaci au căzut pe carosabil, blocând circulația rutieră. Pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul înregistrării unor situații deosebite, a fost activată și grupa operativă a ISU Mehedinți. Pentru gestionarea optimă a posibilelor situații de urgență, generate de fenomenele meteorologice prognozate, la ordinului prefectului, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, cu reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ, STPT, la sediul ISU Mehedinți. Pentru fenomenele meteorologice cod roșu, care au fost prognozate pentru noaptea trecută, s-au emis două mesaje RO-Alert.”, declară purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, sg. maj. Daniela Înțeleptu.

Image

Inclusiv la această oră, multe localități din Mehedinți nu au curent, după furtuna de noaptea trecută.

Image