Administratie

Scris de
Actual Mehedinti
acum 2 luni

Municipiul Drobeta Turnu-Severin primește bani pentru asigurarea agentului termic, în această iarnă, de la Guvern. Suma a fost alocată, seara trecută, în ședința Executivului.

Fostul comisar-șef al Protecției Consumatorului Mehedinți, Felix Manta a fost numit, de către premierul interimar Florin Cîţu, în funcția de secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 4 luni 3 săptămâni

Sistemul de apă - canal din județ va fi reabilitat și modernizat pe fonduri europene. Acest lucru este posibil, după ce SECOM a semnat unul dintre cele mai mari contracte pe fonduri europene pentru reabilitarea rețelei de apă și canal din județul Mehedinți. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 50 milioane euro. 

Sunt vești bune pentru șoferii care tranzitează Calea Cernețiului. Primăria Drobeta Turnu-Severin va finaliza lucrarea de modernizare a acestei artere, până la sfârșitul acestei săptămâni. Banii necesari investiției provin din fonduri europene.

Decizie fermă a primăriei Drobeta Turnu-Severin, în ceea ce privește circulația trotinetelor electrice, pe raza municipiului! Administrația locală anunță că va interzice circulația acestor mijloace de transport, în zonele pietonale, acolo unde există, în orice moment, riscul producerii unui incident.

Începând de astăzi, Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți are conducere nouă. Unitatea va fi condusă de medicul ortoped Victor Maliborschi. Numirea medicului este pe o perioadă determinată de 3 luni de zile și vine la o zi după demisia fostului manager Sandu Olei.

Sunt vești bune pentru locuitorii comunei Șimian. Proiectul, ce prevede aducțiunea rețelei de gaze naturale, în satele Șimian, Cerneți, Dedovița Nouă și Dudașul Cernețiului, se află în faza de licitație. Rețeaua va avea o lungime de aproximativ 70 de kilometri și prevede inclusiv racordul locuințelor.

Scris de
Actual Mehedinti
acum 7 luni 1 săptămână

Începând cu data de 1 iulie 2021, severinenii vor achita taxa de utilizare a serviciului de salubrizare la puncte speciale de încasare, puse la dispoziție de către Primăria Drobeta-Turnu Severin.

Sunt vești bune pentru severinenii, care obișnuiesc să își petreacă zilele de vară la ștrandul municipal. De astăzi, acesta și-a deschis porțile, iar primii vizitatori și-au făcut apariția chiar de la deschidere.