Din judet

Seceta afectează nu doar recoltele agricole, ci și pe fermierii care dețin animale. Pășunile unde își duceau animalele s-au uscat, iar fermierii sunt nevoiți să le cumpere furaje sau să le folosească pe cele de iarnă, pentru a le întreține.

Alertă în satul mehedințean Peri (comuna Husnicioara)! O casă a fost făcută scrum.

Este nemulțumire în satul mehedințean Peri (comuna Husnicioara), acolo unde Consiliul Județean Mehedinți a demarat lucrările de modernizare a DJ 607 A. Cetățenii reclamă faptul că scurgerile și canalizarile se termină fix în gospodăriile lor, ceea ce face ca toată apa să le ajungă în curți și gospodării.

A fost alertă în Orșova, după ce, la interval de câteva minute, s-au produs două accidente rutiere. Este vorba despre un accident ce a avut loc între două autoturisme pe DN 57 între Orșova și Eșelnița, dar și despre un altul produs tot între două mașini, pe DN6, între Orșova și Topleț. 

Incidentul a avut loc în satul mehedințean Jidoștița, comuna Breznița Ocol. Bărbatul de 70 de ani susține că a văzut un șofer lovind un pieton (acesta din urmă aflat în stare de ebrietate), după care făptașul ar fi fugit de la fața locului, nu înainte, însă, de a-l agresa pe martor.

Autoritatea Navală Română a achiziționat două nave dotate cu tunuri de apă, pentru intervenția în caz de urgență, pe Dunăre. Conform autorităților, aceste nave vor conferi un grad sporit de siguranța în călătoriile pe fluviu.

Stațiunea balneară Bala, din județul Mehedinți, devine tot mai atractivă pentru vizitatorii din întreaga țară. Atrași de minunile ce le pot face tratamentele cu nămol din zonă, oamenii vin în localitate, în număr cât mai mare.

A fost alertă, în comuna Ilovăț, seara trecută. Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în localitatea Dâlbocița din comuna Ilovăț.

Paradox al economiei românești! Deși prețurile au explodat, iar veniturile nu cresc, taxele și impozitele au fost majorate în raport de rata inflației. Sunt localități, în țară, unde autoritățile locale au decis să nu majoreze impozitele, însă Curtea de Conturi a decis că acest lucru nu poate rămâne așa.

Este alertă în localitatea mehedințeană Nicolae Bălcescu (orașul Vânju Mare). Cadavrul unui bărbat de 90 de ani a fost descoperit în putrefacție în propria gospodărie.