Mehedinți Gaz anunță că renunță la tarifele exorbitante, percepute populației.

Scris de
Actual Mehedinti
18/10/21 - 01:10

Luna aceasta, sute de severineni s-au trezit cu facturi enorme, la gaze naturale – mai exact 1.190 lei, cu TVA, pentru un MW/H. A fost o situația care a i-a nemulțumit pe consumatori, mulți dintre aceștia alegând să își schimbe furnizorul. Puși în fața valului de nemulțumire, a retragerii unora dintre beneficiari și a unor controale venite din partea ANRE și ANPC, reprezentanții Mehedinți Gaz au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că vor remedia situația.

Image

"Ca urmare a creșterii spectaculoase a prețului de achiziție al gazelor naturale pe bursa internațională de mărfuri, am fost nevoiți să vă comunicăm această creștere direct proporțională cu prețul de achiziție, ceea ce, evident, se reflectă și în prețul final la consumator. Cu toate acestea, Mehedinți Gaz, vine în întâmpinarea clienților săi, continuând să suporte costurile în favoarea abonaților și - revenind, în cel mai scurt timp, la ultimele notificări transmise din data de 07.10.2021 - renunțând la ele. Menționăm că, în pofida variabilității și imprevizibilității prețurilor gazelor naturale la nivel european, Mehedinți Gaz este de partea consumatorilor din Drobeta Turnu Severin și va face toate eforturile posibile în interesul acestora, urmând sa revină cu noi comunicări de preț în cel mai scurt timp.", transmite Mehedinți Gaz, în comunicatul de presă.

Image

Amintim: sute de severineni au ales să schimbe furnizorul de gaze naturale, după ce Mehedinți Gaz (firma care are exclusivitate pe extinderea rețelei de gaze în oraș) a scumpit prețul de la 125 lei, la 1190 lei, pentru un MW/h.

Image

În acest moment, aproximativ 40% din populația municipiului Drobeta Turnu-Severin este  racordată la rețeaua de gaze naturale, restul încălzindu-se fie în sistem centralizat, pe energie termică, fie pe energie electrică. Prețul energiei termice va fi, în această iarnă, de 360 de lei/gigacalorie.

Image