Persoanele nevaccinate ar putea să nu mai aibă acces în magazine și farmacii.

Scris de
Actual Mehedinti
16/10/21 - 09:10

Se pregătesc noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la intrarea în spații comerciale. Altfel spus, persoanele vaccinate vor avea acces în incinta acestor spații, iar celor nevaccinate li s-ar putea interzice accesul. 

Image

"Îmi asum acest risc politic - este soluția de a nu introduce un nou lockdown. Vom susține, în Parlament, introducerea certificatului verde în spațiile esențiale. Noi am vorbit, astăzi, despre magazine, supermarket-uri, farmacii - la asta ne gândeam noi. Eu sunt sigur că, în Parlament, se va face o listă clară a acelor spații în care va fi introdus certificatul verde", a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, premierul interimar al României, Florin Cîțu.

Image

Pentru a intra în vigoare, un proiect de lege trebuie să fie votat de Parlament și promulgat de președintele României.

Image

"Eu am impresia că și domnul Cîțu și domnul Arafat au o mare problemă cu cea mai mare parte a populației, pentru că majoritatea populației este nevaccinată. Eu nu sunt împotriva vacvinului. Eu sunt omul care consideră că vaccinarea trebuie să fie opțională. De ce să facem presiuni? Eu zic să îi și împuște pe nevaccinați", spune, ironic, în replică, parlamentarul PSD, Dumitru Coarnă, prezent în studio-ul România Tv.

Până în acest moment, s-au imunizat, împotriva Covid 19, 5. 958. 604 persoane.

Image

Spre exemplu, certificatul verde a devenit obligatoriu pentru toți angajații din Italia. Astfel, 23 de milioane de angajați italieni trebuie să prezinte certificatul verde, prin care demonstreză că sunt vaccinați, testați sau au avut COVID, atunci când merg la muncă. Dacă nu îl au, se consideră că lipsesc nemotivat de la serviciu. Măsura este valabilă atât pentru angajații din sectorul public, cât și din cel privat.

 

Sursa foto 1 + copertă: Digi24, foto 2: Ziarul Financiar, foto 3: Agerpres, foto 4: arhivă Actual Mehedinți