Sute de mehedințeni amendați pentru nepurtarea măștii și a lipsei declarației!

Scris de
Actual Mehedinti
18/10/21 - 02:10

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun. Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice. În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Image

În județul Mehedinți,  în aceeași perioadă de referință, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii mehedințeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor împuse în contextul instituirii carantinei zonale.

Image

Peste 9000 de persoane și 471 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile. De asemenea, 252 de societăți comerciale au fost verificate în ultimele trei zile.  Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii mehedințeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.000 de lei, 91 de sancțiuni, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii și 38 de sancțiuni, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Image

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei. Se recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. În localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, obligație care, la nivelul județului Mehedinți, a fost instituită pe întreg teritoriul județului.

Image